lauantai 15. joulukuuta 2012

Berliini

Oih, en tiedä, mitä teille kertoisin Berliinin matkastani! Se oli aivan unelmien täyttymys! Kiersimme ystäväni kanssa kauppoja aamusta iltaan, nukuimme pitkään ja nautimme Berliinin rennosta ilmapiiristä. Kaupat pursusivat yhä ihanampia joulukoristeita ja kaikkialla oli niin kovin kaunista ja jouluista. Ilma oli tosin kylmä, mutta äkkiä se aina unohtui, kun pääsi toinen toistaan kauniimpiin liikkeisiin. Ruoka Berliinissä oli halpaa ja muutaman halvemman vaateliikkeenkin löysimme. Kuitenkin suuri osa liikkeistä oli liian kalliita meidän lompakoille, mutta eipä se katsomista estänyt kuitenkaan!:)

Ihan ensimmäinen kauppa, johon eksyimme viiden päivän metrolipun ostettuamme olikin Joulukoristekauppa! Kuvitelkaa, käsin tehtyjä saksalaisia joulukoristeita kolmessa kerroksessa, mikä taivas! Kauppa oli muutoinkin aivan ihanasti tehty niin, että tuntui, kuin kulkisit kylässä talosta toiseen ja kylän keskellä oli valtavan suuri joulukuusi. Tällainen kuusi sen sijaan löytyi heti ulko-oven jälkeen:

Mannereuroopan suurin tavaratalo KaDeWe oli maineensa veroinen. Tavaratalo oli todellakin suuri ja kymmenestä kerroksesta löytyi tuotemerkkejä sadoittain. Tällainen näky meitä kohtasi heti tavarataloon astuessamme:Eihän tuon edessä  voinut kuin huokailla ihastuksesta!:) Tämä herra toivotti ilmeisesti hyvää joulua kaikille asiakkaille, mikäli oikein ymmärsin:


 Tavaratalon ylin kerros oli ravintola, jossa sai valita lautaselleen ihan mitä tahansa ja annos maksettiin sitten kassalla punnitsemalla lautasen sisältö:) Mm. tällaisia herkullisia jälkiruokia oli tarjolla myös:


  Joulumarkkinatunnelma oli huipussaan vähän joka puolella. Tyhmänä kysyin hotellilta ensimmäisenä aamuna, mihin suuntaan meidän pitäisi metrolla mennä päästäksemme keskustaan. Hotellin vastaanottovirkailija kysyi hämillään, että mitähän keskustaa oikein tarkoitan!:D Enhän minä siinä vaiheessa ymmärtänyt, että Berliinissä on niin monta eri kaupunginosaa, ettei siellä kai yhtä keskustaa olekaan.
Olin tältä lomalta odottanut paljon ja sain siltä enemmän kuin osasin kuvitellakaan:) Voin suositella Berliiniä täydestä sydämestäni! Ainakin näin joulun alla siellä oli aivan uskomaton joulutunnelma:)

Oikein ihanaa viikonlopun jatkoa kaikille!


9 kommenttia :

 1. Matkanne kuulostaa tosi ihanalle!
  En ole käynyt Berliinissä, mutta kuviesi ja kertomasi perusteella siellä on tosi kaunista. Varsinkin näin joulun alla olisi ihana päästä joskus käymään siellä.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Berliinin joulu pitäisi kyllä ehdottomasti nähdä, voin kuvitella miten siellä on ollut ihastelemista. Me olemme tehneet Berliinin matkan aina syksyisin Berliinin maratonin aikaan (isäntä luistelee, minä suoritan ainoastaan shoppailumaratonin) ;)

  Tuo Kadeve on upea paikka...ei ihan edullinen, mutta näkemys sinänsä. Näitkö Kadeven ihanan GreenGate pöydän :)

  Ihanaa, että matka ylitti odotukset!

  VastaaPoista
 3. Aaah, me ollaan aateltu käydä just tuola berliinissä joskus, siis kiitos postauksesta :)Lompakko ei varmana moneenkaan liikkeeseen mullakaan, mut ainahan voi käydä huokailemassa :D

  VastaaPoista
 4. Tähän riittää kolme sanaa.. oi oi ja oooooi!!!!

  VastaaPoista
 5. Ihana,ihana Berlin!!Viime kesänä käytiin ja voin suositella myös kesäaikaa!Haaveena mullakin päästä joulumarkkinoille! :)

  VastaaPoista
 6. Ihana matkakertomus! Mahtavaa että lomasi oli onnistunut ja sait hyvää mieltä ja elämyksiä pitkäksi aikaa mieltä piristämään <3
  Mukavaa viikonlopun jatkoa ja oikein ihanaa joulun odotusta sinulle ihana ystäväinen! <3

  VastaaPoista
 7. Oooh, upeaa! Olen pitkään haaveillut pääseväni Saksaan joulumarkkinoille - just postasin piparitalostamme, joka on saanut noista Saksan joulumarkkinoista vaikutteita (kuvien kautta, en ole ollut). Voi kunpa itsekin pääsisin! Todella upean näköistä.

  VastaaPoista
 8. Ihana matka! Sen sinä jos kuka olit ansainnut! Kauniita kuvia ja kohteita. Itselläkin haaveena päästä joskus Keski-Eurooppaan joulutoreille. Oikein hyvää ja rauhaisaa Joulua teidän perheelle!

  VastaaPoista
 9. Kiitos teille ihanista kommenteista <3 Ansku, apua, en huomannut greengaten pöytää lainkaan! Oikein etsimällä etsin gg:tä Berliinistä, enkä löytänyt. No, ehkä hyvä niin loppujen lopuksi ;)

  VastaaPoista

Kultainen kiitos kommentistasi:)

Blog Design by Get Polished